Последни новини

ЕИБ дава 340 млн евро за двуетажни енергийно ефективни влакове

30 October, 2015 - 13:05

Тази година Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) предостави 340 млн. евро дългосрочен заем за финансиране на модернизацията на местната система за обществен транспорт в Северен Рейн-Вестфалия. Средствата ще бъдат използвани за закупуването на 82 нови двуетажни електрически влака.

Индия засажда 2 милиарда дървета по протежение на магистралите

16 October, 2015 - 14:30

Министерството на развитието на селските райони в Индия реши да се опита да се справи с два проблема едновременно: младежката безработица и лошо качество на въздуха. Ведомството разкри план да наеме младежи – потенциално около 300 000 души – за да засадят 2 милиарда дървета по протежение на магистралите на страната.

И все пак, какво прави един град „интелигентен“?

3 May, 2015 - 12:55

През последните години станахме свидетели на това как урбанисти, лидери от ралични сектори и градски ентусиасти гръмко оповестиха възхода на така наречените „интелигентни градове.“ И докато децибелите на публичния диалог по темата нарастват, на дневен ред остава въпросът: Какво точно прави един град „интелигентен“?

Изготвени публикации по проект "София - град на бъдещето"

30 April, 2015 - 16:35

Тези публикации са подготвени с подкрепата на Фондация „Зеленика“ и с проектно финансиране от DBU – Федерална република Германия, по проект „София – град на бъдещето“ в партньорство с Фондация „ЕкоОбщност“ и с Leibniz Institut fur Landerkunde IFL (Лайбниц институт за регионална география) – град Лайпциг.

На 16 април 2015 г. се проведе дискусионен форум на тема „Граждански идеи и усилия за по-добро развитие на градската среда в София”

22 April, 2015 - 22:27

Дискусионният форум е една от заключителните дейности по проекта „София – град на бъдещето – зелен, мобилен и атрактивен за живот”, реализиран от Фондация „Екообщност”, Фондация „Зеленика” и Лайбниц институт по регионална география и осъществен с финансовата подкрепа на Немската федерална екологична фондация (), Фондация „Чарлз Стюарт Мот” и Европейския съюз.

Търсенето на храна ще се удвои до 2050 г., затова градското земеделие ще стане изключително важно

15 April, 2015 - 13:49

Нов доклад на изследователи от Университета на Minnesota дава прогноза, че търсенето на храни в света ще се удвои до 2050 г., но се открива пропуск в доклада – екипът е пренебрегнал напредъка в градското земеделие, кое

За количественото пресмятане на енергийната ефективност на зелените сгради

14 April, 2015 - 13:32

Поради вечно повишаващите се цени на природните ресурси, съпътстващи растежа, загрижеността за околната среда засилва нуждата да бъдат строени зелени сгради. Загрижеността за допълнителните капиталови разходи и несигурността за паричните печалби възпират инвестиционните желания в зелени сгради.

Определено устойчиви: 5 големи идеи, преобразяващи земеделието

12 April, 2015 - 09:48

Нови изследвания и технологично усъвършенстване позволяват на фермерите да открият нови начини за отглеждане на храна по възможно най-ефективния начин.

Тук са подбрани пет ценни идеи, които се появиха в последните няколко години и са в състояние да променят производството на храни такова, каквото го познаваме.

1. Множество данни и прецизно фермерство

Страници