April 2015

Изготвени публикации по проект "София - град на бъдещето"

30 April, 2015 - 16:35

Тези публикации са подготвени с подкрепата на Фондация „Зеленика“ и с проектно финансиране от DBU – Федерална република Германия, по проект „София – град на бъдещето“ в партньорство с Фондация „ЕкоОбщност“ и с Leibniz Institut fur Landerkunde IFL (Лайбниц институт за регионална география) – град Лайпциг.

На 16 април 2015 г. се проведе дискусионен форум на тема „Граждански идеи и усилия за по-добро развитие на градската среда в София”

22 April, 2015 - 22:27

Дискусионният форум е една от заключителните дейности по проекта „София – град на бъдещето – зелен, мобилен и атрактивен за живот”, реализиран от Фондация „Екообщност”, Фондация „Зеленика” и Лайбниц институт по регионална география и осъществен с финансовата подкрепа на Немската федерална екологична фондация (), Фондация „Чарлз Стюарт Мот” и Европейския съюз.

Търсенето на храна ще се удвои до 2050 г., затова градското земеделие ще стане изключително важно

15 April, 2015 - 13:49

Нов доклад на изследователи от Университета на Minnesota дава прогноза, че търсенето на храни в света ще се удвои до 2050 г., но се открива пропуск в доклада – екипът е пренебрегнал напредъка в градското земеделие, кое

За количественото пресмятане на енергийната ефективност на зелените сгради

14 April, 2015 - 13:32

Поради вечно повишаващите се цени на природните ресурси, съпътстващи растежа, загрижеността за околната среда засилва нуждата да бъдат строени зелени сгради. Загрижеността за допълнителните капиталови разходи и несигурността за паричните печалби възпират инвестиционните желания в зелени сгради.

Определено устойчиви: 5 големи идеи, преобразяващи земеделието

12 April, 2015 - 09:48

Нови изследвания и технологично усъвършенстване позволяват на фермерите да открият нови начини за отглеждане на храна по възможно най-ефективния начин.

Тук са подбрани пет ценни идеи, които се появиха в последните няколко години и са в състояние да променят производството на храни такова, каквото го познаваме.

1. Множество данни и прецизно фермерство

Няма план Б за веригите за продажба на дребно, ако искат да правят по-устойчиви магазините си и веригите си за доставка

10 April, 2015 - 14:42

Голяма верига за продажба на стоки на дребно полага изключителни усилия да поднови своите магазини, така че те да станат много по-устойчиви. Тази новина идва от Newcastle.

Веригата е Marks & Spencer (M&S), а политиката зад кампанията е наречена План А, разработена, за да превърне в устойчива цялата корпорация чак до веригите за доставка.

Първият устойчив на климатичните промени квартал в Копенхаген, Дания

9 April, 2015 - 17:41

Градското население расте с дни, разширявайки градовете и причинявайки редица изменения – промени в градския климат около тях. Нуждата от повече ресурси може да направи един град уязвим на бедствия като наводнения (поради по-високото ниво на океаните и проливни дъждове), топлинни вълни, разпространение на болести и т.н.

Страници