Сдружение "ДивРошков"

Категория от Градски страници:

зарзаватчийница.......Зарзават от идеи. Градско земеделие, Временни градини, Натурална архитектура, Общностни градини, Вертикално озеленяване…

Див рошков е коктейл или взривоопaсна смес, в която са замесени равни дози:

-ентусиазъм

-професионализъм

-склонност към мечтателство

-щипка guerrilla за лютив вкус

-енергизираща работоспособност

-съпричастност към съдбата на обществените пространства

Ако някой ви поднесе коктейла, без да знаете съставките, вероятно ще го изпиете до дъно и тогава…ще се превърнете в един от нас.

А ние сме сдружение в обществена полза, което обединява приятели с общи идеи и мечти, посветени на социално ангажирания дизайн на обществени пространства в градска среда.

Сред нас се намират ландшафтни архитекти, урбанисти, социолози, архитекти.

Опитваме се да си преведем от какво имат нужда обществените пространства на езика на хората, които пряко взаимодействат с градската среда. Не можем да се съгласим със схващането, че виждането на професионалиста, в светлината на сериозно изглеждащ човек, седнал зад компютър е по-важно от идеите и усещанията на всички останали обитатели на града. Мечтаем си за пространства, които принадлежат на всички, вдъхновяват с дизайна си и са наситени с повече  зеленина и по-малко прах, с повече дишащи елементи за сметка на бетона.

Запалени сме по градското земеделие, градините, които създават общности и пермакултурата в градска среда.

Възприемаме градиноправенето като въздействащо и вдъхновяващо изкуство, което носи послание.

Този текст е просто едно Въведение, което не претендира с изчерпателност. Приятно ни беше, че се запознахме. Отворени сме към вашите идеи и се надяваме да ни подкрепите в някоя от инициативите ни за положителна промяна в градската среда, която си споделяме всички.

ВРЕМЕ Е ЗА ЗАРЗАВАТ!

Ключови думи: обществени пространства, градско земеделие, community gardens, ландшафтна архитектура, вертикално озеленяване/ временни градини, училищни дворове.

http://www.divroshkov.com/